Etter flere år med jobbing rundt progressiv pedagogikk, både i Sagene Data og Digitalpedagogene, var tiden kommet for “storcenen” med Minecraft i utdanningen som tema. Jeg hadde akkurat begynt å jobbe som pedagogisk rågiver for Microsoft og datoen presentasjonen ble holdt på var i oktober 2017. Det er gøy å se at budskapet holder mål den dag i dag og å vite at nå i 2021 benytter store deler av grunnskolen Minecraft som både sammarbeidsverktøy, problemløserverktøy, visualiserings verktøy, kodetreningsverktøy, skaperverktøy rundt tverrfaglige temaer og så videre og så videre.

Og hvis du vil gå litt dypere ned i undervisningfunksjonene er den 7minutteren fin:

Her en wakelet som jeg lagde før et TweetMeet 17. september 2019 hvor jeg var med som Minecraft Mentor. Her er det noen lenker til mer lesestoff hvor jeg har vært involvert:

NRG prosjektet fra 2017 er spesielt interessant:

Vi kan se NorgesRealfagsGymnasprosjektet med to linser:

Med de pedagogiske brillene på hvor man ser elevene, hva de gjør og hvordan de jobber rundt programmet i seg selv og med kodebrillen på hvor man ser problemløsning, teknologi og den gang (2017) progressiv pedagogikk i stor skala med “moderne” verktøy i praksis.

Jeg var deltagende på en halv dag som hjelpelærer og generelt som overordnet prosjektleder. Jeg ønsket underveis i undervisningsdagen å fokusere på det pedagogiske rundt verktøyet og høydepunktene kommer tydelig frem.

  • kommunikasjon (også utenfor programmet)
  • samarbeid og planleggning med demokartiske prosesser
  • evne til å gjøre feil i trygge men betydningsfulle miljøer
  • motivasjon
  • elevsentrering

Her er to filmer med innblikk i situasjonen:

Med “pedhatten” på:

2. Med “kodelinsen” og den progressive (2017) sjarmen på: